Zangles

Je stemtechniek en muzikale ontwikkeling in een stroomversnelling.

Wat houden mijn zanglessen in?

Aan de hand van je eigen repertoire gaan we aan de slag met onder andere techniek, interpretatie en voordracht. Zingen zoals jij dat wilt.

Tarieven zangles/zangcoaching:
Jongeren t/m 21 jaar wekelijks 30 minuten € 30,=
Volwassenen 45 minuten individueel € 52,50
Proefles € 18,=

Zangles in Laren, ’t Gooi: Ontdek jouw unieke stemgeluid en verbeter je zangkwaliteiten!

Wil jij beter leren zingen? Ben je op zoek naar een ervaren zangdocent of zangcoach in Laren die jou kan helpen met het ontdekken en ontwikkelen van jouw unieke stemgeluid? Meer stembereik, meer volume of een breder repertoire? Goed op toon blijven, noten lezen of microfoontechniek leren? Dan ben je bij Sarita aan het juiste adres! Met haar persoonlijke aanpak en passie voor muziek, biedt zij lessen op maat aan voor mensen vanaf ongeveer 13 jaar die hun zangkwaliteiten willen verbeteren.

In haar eigen lespraktijk begeleidt ze je op piano, of werken jullie met karaoke via YouTube. Leerlingen worden aangemoedigd om zichzelf te leren begeleiden op piano, gitaar of ukelele – dat kan desgewenst onderdeel zijn van de lessen. Op die manier vergroot je je muzikale expressie nog veel meer.

 

Ieder mens heeft zijn eigen unieke stemgeluid

Door haar jarenlange ervaring weet Sarita dat ieder mens zijn eigen unieke stemgeluid, persoonlijke muzikaliteit en wensen heeft. Daarom staat een individuele benadering centraal in onze lessen, en zijn alle lessen op maat. Om te beginnen spreken we een proefles af, dat is een echte les waarin jij kunt meemaken hoe een zangles is. Aan de hand van deze les kunnen we besluiten hoe we verder gaan. In de proefles kijken we niet alleen naar wat je wilt leren, maar ook of er een goede klik is tussen ons. Want laten we eerlijk zijn, samenwerken moet wel leuk en inspirerend zijn voor beide kanten!

 

Jouw reis naar een betere zangstem

Als ervaren zangpedagoog en zangcoach is Sarita opgeleid om mensen te begeleiden in de ontwikkeling van hun stem. Dit doen we door middel van diverse technieken, zoals stemvorming door middel van muzikale oefeningen, het uitbreiden van het repertoire, microfoontechniek, voordracht, improvisatie en solfège (gehoortraining).
Of je nu een beginner bent of al gevorderd in het zingen, Sarita helpt jou graag verder op jouw muzikale reis. Tijdens de lessen staat jouw groei als zanger centraal. We werken aan het verbeteren van je techniek, ademhaling en stemgebruik. Daarnaast besteden we aandacht aan het vergroten van je bereik, expressie en podiumperformance.
Of je nu popnummers, jazzstandards of klassieke aria’s wilt leren zingen, bij Sarita leer je de juiste technieken en krijg je handvatten om jouw favoriete muziekstijl te kunnen vertolken op een manier die past bij wie jij bent. Daarbij wordt gebruik gemaakt van EVTS (Estill Voice Traning System) en CVT (Complete Vocal Technique) naast de traditionele Belcanto methode. Voor iedereen zijn de lessen op maat, zodat je altijd in jouw eigen tempo kan werken. En geen zorgen als je niet altijd tijd hebt om thuis te oefenen – we pakken gewoon weer de draad op in de volgende les!

 

Voorbereiding op audities

Ook voor leerlingen die zich willen voorbereiden op een auditie (bijvoorbeeld voor het conservatorium of andere muziek vakopleiding) ben je bij Sarita aan het juiste adres. We werken aan de hand van de toelatingseisen en voorwaarden van het conservatorium van jouw keuze zodat je goed voorbereid naar de auditie gaat.

Sarita biedt ook ondersteuning bij het ontwikkelen van zelfvertrouwen en podiumvaardigheden. Zingen voor publiek kan namelijk best spannend zijn! Met haar enthousiasme en positieve benadering helpt Sarita jou om die zenuwen om te zetten in energie en plezier tijdens het optreden.

 

Hoe ziet een zangles eruit?
We beginnen meestal met adem- en/of stemoefeningen om je te helpen focussen en specifieke technieken aan te leren of bestendigen. Vervolgens behandelen we eventuele opdrachten waar je zelf aan gewerkt hebt. Je krijgt aanwijzingen en tips voor verbetering en verdieping van je voordracht. Daarna we kijken naar wat je voor de volgende les kan gaan voorbereiden. We sluiten vaak af met iets wat al lekker gaat en waar je je nieuwe vaardigheden kunt gebruiken en uitproberen.
Soms ziet een les er anders uit – vlak voor een optreden of auditie ligt de focus daar natuurlijk helemaal op!

 

Waarom kiezen voor zangles bij Sarita?
Persoonlijke aandacht: Bij Sarita krijg je les op maat, afgestemd op jouw individuele behoeften en doelen. Iedereen is uniek, dus waarom zou jouw zangles dat niet zijn?

 • Ervaring en expertise: Als professioneel opgeleide zangpedagoog en zangcoach heeft Sarita de kennis en ervaring om jou te begeleiden in jouw vocale ontwikkeling.
 • Plezierige sfeer: Zangles moet leuk zijn! Bij Sarita heerst er een ontspannen sfeer waarin jij je comfortabel voelt om je stem te laten horen.
 • Breed repertoire: Of je nu houdt van pop, rock, musical, jazz of klassiek, Sarita begeleidt jou in de muziekstijl waar jij van houdt.
 • Podiumervaring: Sarita helpt jou niet alleen met het verbeteren van je zangkwaliteiten, maar ook met het ontwikkelen van zelfvertrouwen op het podium.

Maak een afspraak bij Sarita voor een proefles, en ontdek jouw volledige vocale en muzikale potentieel! Samen gaan we werken aan het bereiken van jouw zangdoelen en het ontdekken van jouw unieke stemgeluid. Of je nu droomt van optreden in grote concertzalen of gewoon wilt genieten van zingen in je vrije tijd, Sarita staat klaar om jou te begeleiden op dit muzikale avontuur.

 

Iets meer over Sarita:
Sarita Lemmens studeerde af als zangpedagoge (zang, lichte muziek & jazz) aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Ze zong in verschillende jazz- en coverbands en gaf na haar studie les op muziekscholen en in kunstencentra. Ook leidde ze diverse koren die ze zelf oprichtte. Sinds 2003 geeft ze individuele zanglessen in haar eigen lespraktijk in ’t Gooi (Sarita’s Zingdingen). Voor mensen die graag samen zingen heeft Sarita laagdrempelige koren opgericht: In Huizen en in Laren zingen mensen in Sarita’s HARTKOOR wekelijks pophits & evergreens van “toen en nu” in vrolijke ongedwongen setting.
Naast haar opleiding tot zangpedagoog heeft Sarita zich ook ontwikkeld als oplossing gericht therapeut, NLP- en relatie coach, en kruidengeneeskundige (fythotherapeut). In haar vrije tijd loopt ze graag met haar border collie Sally door de mooie wandelgebieden van ’t Gooi.

 

 

N.B.:

 • Lessen vinden plaats in Laren NH
 • Lesdag & lestijd in overleg, in principe een vaste afspraak.
 • Repertoire in overleg.
 • Betaling contant (liefst gepast) bij aanvang van de les, of via QR-code of ING-betaalverzoek op de lesdag voorafgaand aan de les.
 • Lesafspraak maken = betalingsplicht voor die les.
 • Bij annulering binnen 24 uur van de lesafspraak wordt het volledige lesbedrag doorberekend. (Geen restitutie. Indien mogelijk wordt een alternatieve lesdag/tijd voor diezelfde week aangeboden)
 • Vakanties volgens regio NH, of in overleg (tenminste 4 weken tevoren aangekondigd)