Mooie gebeurtenissen in een zangles

door | Nieuws

Linda kwam bij mij voor een kennismaking, en gaf aan dat ze meer volume wilde hebben tijdens het zingen. Tijdens deze proefles hoorde ik meteen dat ze een prachtige stem heeft, dat ze heel muzikaal is, en creatief. Een paar aanwijzingen en ze durfde zichzelf te laten horen.

Durven laten zien dat je plezier hebt in zingen

Volume bleek niet zo’n probleem te zijn, met een paar aanwijzingen was dat er, technieken kun je leren. Linda kon haar stem laten horen zoals ze dat wilde. Er was iets anders waar haar aandacht naartoe ging. Ze wilde meer van zichzelf kunnen leggen in de liedjes die ze zingt. Hoe doe je dat? Hoe vertel je een verhaal met een liedje? De keuze van je repertoire is natuurlijk belangrijk. En tegelijkertijd kun je aan veel verschillende soorten teksten wel je eigen draai en invulling geven. Ik vind het belangrijk dat de sfeer in de lessen open en vertrouwd is, en binnen dat kader nodigde ik Linda uit om haar grenzen te verkennen en verleggen. Ze bleek waanzinnig te kunnen improviseren. Melodisch, in de tekst, en op klank. Het enthousiasme spatte eraf, ze zong de sterren aan de hemel! En ja – af en toe gaat dat niet helemaal zoals je in gedachte hebt. Dat is onderdeel van het leren: fouten maken geeft niks, het is belangrijk hoe je er mee omgaat. Blijf in je stroom, geniet van je stem en het zingen. Dat is wanneer je kunt overbrengen wat je wil, dat is wanneer je vanuit je hart zingt! Daarmee ontroer je mensen. Fijn om deze ontwikkelingen te kunnen stimuleren!